top of page
COMUNIDAD DE LENGUA PORTUGUESA_PROYECTO

Comunitat Llatina

La comunitat llatina és present a la Parròquia de Betlem fa més de 20 anys. La va fundar un jove brasiler. Hi participaven més de 40 joves dels diferents països d´Amèrica. S´auto anomenaven Els amics de Betlem. Participaven en la Pastoral Juvenil i, el 2003, van anar a Madrid a la Trobada de Joves amb el Papa Joan Pau II; i, el 2011, a la Jornada Mundial de la Juventut, amb el Papa Benet XVI.

 

La dinàmica pròpia dels grups de migrants va fer que alguns retornessin als seus països d´origen i d´altres es van quedar i van formar famílies. Ara, juntament amb altres migrants segueixen el seu treball pastoral. L´objectiu és acollir els que arriben i mantenir viva la fe que porten en els seus cors els d´Amèrica llatina. Ho fan valorant la devoció i tradició cultural dels diferents països, celebrant les respectives festes, com la Mamita de Cotoca, la Mare de Déu de Fàtima, de Guadalupe i els Reis d´Orient. Han format el Grup d´Oració Jesús Maria que visita a les famílies que els obren les portes per resar el Rosari. A l´acabar la trobada hi ha un dinar compartit.


La comunitat llatina participa de la Pastoral Social i de Càritas de la parròquia i està representada en el Consell Pastoral. També participa en les excursions i programacions del projecte Caminem junts en la diversitat de l´Arxidiòcesis de Barcelona.

Les activitats fixes de la comunitat són: el res del Sant Rosari i l´Adoració del Santíssim Sagrament, cada primer dissabte de mes, a les 18:30h, a la capella del Roser; i els diumenges, a les 19h. la Celebració Eucarística, on es participa del ministerio de música, monició i lectures

Escriu-nos a < com.latina.mdbetlem@gmail.com >

bottom of page