top of page
COMUNIDAD DE LENGUA PORTUGUESA_PROYECTO

Comunitat de llengua portuguesa

Aquesta comunitat va néixer el 2005 quan, en la XX Jornada Mundial de la Joventut a Colònia/Alemània, una família brasilenya va conèixer un altre brasiler: el Pare Marcos Rogério que estudiava al Seminari de Barcelona. D´aquesta trobada va néixer la “Missa Brasil”, que es celebrava un cop al mes a la Parròquia de Sant Jeroni de Montbau. Quan el Pare Marcos va tornar al seu país, altres sacerdots brasilers van seguir acompanyant i celebrant amb el grup: Pare Rodrigo Fraga Santa Anna, Pare José Ribeiro, Pare José Ricardo Barros de Sales i el Pare Luciano Da Costa Masullo

 

El 2016, el Cardenal Mons. Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona, va encomanar la labor pastoral de la comunitat brasilenya-portuguesa al llavors recentment ordenat sacerdot Mn. Adilson Tolentino, nascut al Brasil. La comunitat va estar acompanyada per ell a la Parròquia de Sant Ramon de Penyafort (2018) i a la Parròquia de Sant Josep Oriol (2019) fins què, a finals de 2020, Mn. Adilson Tolentino és nomenat rector de la Parròquia de la Mare de Déu de Betlem. En aquesta data la comunitat s´amplia per atendre els catòlics de llengua portuguesa en general.

 

La comunitat participa activament en la catequesi, en l´acompanyament pastoral dels matrimonis i en la pastoral social (Càritas). També col.labora en el projecte Caminem junts en la diversitat de l´Arxidiòcesis de Barcelona. Cada any celebren les festes de Ntra. Sra. d´Aparecida i Ntra. Sra. de Fàtima, devocions molt populars a Brasil i a Portugal respectivament. Té una forta presència en les reds socials per poder interaccionar amb els seus membres i en l´anunci de la Paraula. També es destaca pel ministeri de cant, amb les músiques plenes de ritme.

La comunitat té dues celebracions setmanals de l´Eucaristia en idioma Portugués: els dimarts i els dissabtes a les 19h. Una hora abans de la Missa es fa els res del Rosari.

Escriu-nos a missaemportugues.bcn@gmail.com

Seguiu l'actualitat a

  • Facebook icono social
  • Instagram
bottom of page