top of page
COMUNIDAD DE LENGUA PORTUGUESA_PROYECTO

Comunitat Filipina

Al barri del Raval és on s´han establer, fa bastans anys, més quantitat de persones procedents de Filipines. A l´haver-hi moltes famílies filipines catòliques, aquestes s´han expandit per diverses parròquies del barri i una d´aquestes és la Parròquia de la Mare de Déu de Betlem. Els nens i nenes van a les escoles del barri, l´Escola Labouré, Escola Vedruna Àngels i Escola Milà i Fontanals.

Des de l´any 2000 els nens van a la catequesi parroquial juntament amb altres del barri. La comunitat és molt nombrosa i això fa que hi hagi més catecúmens filipins. Es reuneixen els dimarts a la tarda, després de l´horari escolar i molts d´ells també participen a la coral que es reuneix els dijous. A més alguns aprenen a fer d´escolanets.

El 2018, amb l´objectiu d´ajudar als pares en l´educació dels seus fills, es va formar un grup amb el nom de “Pares sense Barreres”. Amb l´arribada de Mn. Adilson Tolentino a la parrròquia, a finals de 2020, la comunitat filipina ha quedat integrada al Consell Pastoral. Actualment tenen ministres d´Eucaristia, d´acollida, de lectures i participació en la formació i catequesis del baptisme i del matrimoni. També participen en la Missa Internacional que es celebre l´últim diumenge de cada mes a les 12h. A més celebren el 2 d´abril la festa de Sant Pere Calungsod com el seu segon Sant filipi.

Cada diumenge a les 13h hi ha una celebració Eucarística a la qual assisteixen junts pares i fills. Els nens i les nenes posen en pràctica allò que han aprés en la catequesi i els cants que han assejat.

Escriu-nos a < com.filipina.mdbetlem@gmail.com >

bottom of page